Aluettamme ympäröivät metsäalueet ja osa pihojen puustosta on huonossa tai hoitoa vaativassa kunnossa.

Puiden kuntoa ei aina näe päällepäin. Viimeaikaiset myrskyt ovat kaataneet puita ainakin yhdeltä alueemme pihalta sekä Sillankorvankadun viereiseltä metsäalueelta, osuen kaatuessaan auton päälle. Asukasyhdistys on ollut asiasta yhteydessä kaupungin asiantuntijoihin ja ilmoittanut huolensa. Olemme saaneet vastineen luontoalueiden suunnittelija Matti Mattilalta, joka on käynyt katsomassa useamman kerran alueemme ns. puistometsiä ja keskustellut niiden hoitotöistä kaupungin puutarhurin kanssa.

Alueelle odotetaan valmistuvaksi metsäsuunnitelma, mutta jo tässä vaiheessa metsäalueille on suunnitteilla tammi-maaliskuulle ajoittuvia hoitotöitä. Töiden aloittamisesta on luvattu ilmoittaa lähempänä ja tarvittaessa asiasta järjestetään asukasilta.

Mikäli sinulla on mielessä oman pihapuun kunto tai kaataminen, kaupungin viherassistentti Reetta Karvinen puh. 0400-821530 auttaa tarvittaessa tekemään silmämääräisen arvion pihapuiden kunnosta ja hoitotarpeesta.

 

Talven saapuessa muistutamme myös lintujen ruokinnasta.

Ruokintapaikka ja sen ympäristö tulee pitää siistinä välttääksemme tautien leviämistä. Käytä lintujen ruokintaan sellaista automaattia, joihin linnut eivät pääse sisään. Lisäksi puhdista maahan pudonneet siemenet ja niiden kuoret, jotta säästyisimme pahemmalta ongelmalta – rotilta. Havaintoja on alueellamme jo tehty ja maahan joutunut ravinto houkuttelee helposti rotat paikalle. Lisätietoja: Hyvinkään kaupungin ohjeet rottien torjuntaan. https://www.hyvinkaa.fi/globalassets/asuminen-ja-ymparisto/terveydensuojelu/tiedote-ohjeita-rottien-torjuntaan.pdf

 

Kiitos kuluneesta vuodesta ja Hyvää Joulun odotusta teille kaikille!

Pyhäinpäivän ulkotulet Kutojankadulla 2014

Asukasyhdistyksen johtokunta